Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk
Peperiksaan
PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM
USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!
Muatturun PREVIEW COPY Percuma
DOWNLOAD FREE!
Data anda dilindungi oleh Personal Data Protection Act (PDPA)
Persediaan Yang Anda Perlukan

# Himpunan Nota Ringkas

#Contoh Soalan & Jawapan

# Pecahan Seksyen

#Huraian Format 2018
super
super1
Semua Calon Sedang KALUT!
Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam ini. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak SPA untuk exam ini. Exam PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM Gred S41 dan S29 ini. Tiada peperiksaan untuk jawatan ini pada tahun 2016 - 2017. Tahun 2018 ianya dibuka semula dan anda calonnya!

Peperiksaan kali ini dijalankan serentak untuk Gred S41 dan Gred S29

Ertinya ada kekosongan untuk diisikan. Kaedah penilaian wajib melalui peperiksaan online. Jadi lebih ramai calon yang dapat dipanggil. Peluang lebih besar untuk ramai graduan. RAMAI! Tapisan akan dilakukan dalam pelbagai peringkat sebelum anda boleh menjawat jawatan yang ditawarkan.

Anda kena LULUS ujian ini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ribuan calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan ujian Online. Masih ada 2 FASA lagi sebelum anda boleh menjawat jawatan kerajaan PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM ini!
TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini! Lihat antara mereka yang telah berjaya dengan rujukan Tim Infokerjaya untuk sesi peperiksaan sebelum ini;
01_Wallpost_Pegawai Hal Ehwal Islam
1
3
5
7
9
11
19
18
17
2
4
6
8
10
12
14
15
16
Anda kena berjaya tahun ini
  • Calon yang memohon di SPA terlalu ramai. Jika anda GAGAL tahun ini, mungkin tahun sesi yang akan datang anda tak dipanggil lagi. Peluang dibuka untuk calon lain pula
  • Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru)
  • Format exam 9 MAC 2018 yang lepas untuk JURUAUDIT ada 2 Seksyen penilaian. Tapi untuk sesi ini untuk PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM penilaian adalah 3 Seksyen. Format dah berubah. Mungkin calon lain tak perasan dan masih buat rujukan format 2 Seksyen. Jadi peluang anda lebih baik!
  • Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda akan di bawa ke sesi 'Accessment Center' dulu). Mungkin sesi akan datang tapisan lain
  • ... dan banyak lagi kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!

Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena BUAT SEHABIS BAIK untuk sesi MAC 2018 ini!

Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon graduan sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. Ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah tahun ke-3 itu mereka 'terjumpa' Tim Infokerjaya

Kami tak pernah menjanjikan anda akan lulus, tetapi kami cuba sedaya upaya berdasarkan pengalaman yang kami anda untuk bantu anda. Nota-nota, tips dan contoh soalan disusun untuk menjadikan persediaan anda lebih berkesan berbanding calon-calon yang lain. Mereka mungkin berada dalam keadaan 'pening + serabut' dengan maklumat yang banyak dan tak tersusun.

Biarkan mereka. Apa yang lebih penting adalah ANDA!

Banyak sebenarnya kisah-kisah kejayaan pembeli sebelum ini. Cuba baca kisah-kisah perkongsian ini. Moga jadi motivasi untuk anda dan kejayaan anda tahun 2018 ini!

Pertama kali ambil terus LULUS!

1sttime
1sttime2
1sttime1
1sttime3

Berkali-kali ambil exam.. Akhirnya LULUS!

multiple
multiple1
multiple2
Ini rujukan yang mereka guna
Rujukan Peperiksaan Online oleh Tim Infokerjaya. Untuk peperiksaan ini ianya khusus untuk peperiksaan PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM Gred S41 dan S29. Rujukan ini adalah versi terkini mematuhi format 2018
Pegawai Hal Ehwal Islam_Mockup

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena BUAT SEHABIS BAIK untuk sesi MAC 2018 ini!

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan dan jadi pegawai yang berwibawa. Prestij!

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi peperiksaan terakhir 2017. Anda perlukan rujukan ini kerana ianya akan;
  • Jelas format 2018! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
  • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
  • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM sesi ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA ini.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi 2018 ini. Exam SPA tahun 2017 pada bulan SEPTEMBER yang menyaksikan perubahan format. Tetapi mengejutkan, untuk sesi OKTOBER ada lagi perubahan. Jadi format exam SPA SEPTEMBER dan OKTOBER ini tak sama! Dalam masa tak sampai 1 bulan pun format dah berubah :)

Apa yang lebih menarik, sesi exam SPA Februari 2018 sekali lagi ianya berubah, dan sesi anda ini berbeza juga dengan sesi 9 MAC tahun ini. Selalu berubah!

Tetapi anda tak perlu risau sebab kami tahu perubahan itu.

2018 perubahan besar.

Ini yang bakal anda dapat untuk bantu persediaan exam anda ini;

HURAIAN TERKINI SESI 2018

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2018 yang berbeza dengan 2013-2016. Ianya sebahagian dari format tahun 2017 tetapi ada bahagian yang tiada langsung dalam sesi kali ini. Bagaimana ianya boleh berlaku dan bagaimana penilaian untuk anda? Biar kami huraikan untuk anda!

PECAHAN SETIAP SEKSYEN

Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut! Ianya penting supaya persediaan anda lebih ter'arah' dan terpesong bila membuat persediaan.

HIMPUNAN NOTA RINGKAS PENILAIAN DAN PERJAWATAN

Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda! Penilaian SEKSYEN A akan mempunyai skop 'mencapah' yang sukar dijangka. Kami bantu anda!

NOTA-NOTA PENTING MATEMATIK & PENYELESAIAN MASALAH

Kita bantu anda untuk refresh semula ilmu Matematik anda. Diberikan tajuk-tajuk yang biasanya ditanya dalam peperiksaan sejak tahun 2009 - 2017. Kita dah simpulkan untuk anda. Jadi anda hanya perlu studi tajuk yang biasa ditanya sahaja!
Ini rujukan yang mereka guna
Pegawai Hal Ehwal Islam_Mockup

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2017 berbanding 2016.

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 2 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)
DISCLAIMER

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan

© 2008 - 2018 - Tim Infokerjaya - All Rights Reserved